Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Господ е най-големият режисьор според Светослав Драганов

Снимка: БГНЕС

Хората обичат да се оплакват, за да предизвикат щастието. Това е обяснението за славата ни на „най-нещастната нация” на Светослав Драганов, сценарист и режисьор на новия документален филм „Живот почти прекрасен”. Преди 14 години, като студент, авторът снима първия си филм „Животът е прекрасен, нали?”. Тогава се среща с един от тримата братя, главни действащи лица в новия му проект. Тогава се отварят очите му за документалното кино като начин на изразяване.
Историята, която разказва сега е за синовете на една майка и трима различни бащи. Трима млади мъже от София, които на пръв поглед нямат нищо общо помежду си - единият е фризьор, другият свещеник, третият - мулат. Камерата върви след тях, докато „продължават да търсят щастието, въпреки шамарите, които получават”.  
„Господ е най-големият режисьор на това, което се случва с нас или около нас, а аз съм само честен хроникьор на събитията” - казва Светослав Драганов. И друго заключение, до което е стигнал, разказвайки „малки истории” в едноименната поредица на БНТ - животът никога не може да бъде изцяло прекрасен.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени