Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Велислав Минеков: Ще бъдат положени усилия за разединението на Реформаторския блок

Проф. Велислав Минеков

Единствената формация, която беше морална и честна през цялата кампания, това беше Реформаторския блок, каза в предаването „Нещо повече“ един от членовете на ръководството на партията проф. Велислав Минеков: Ние не плащахме гласове, не извършвахме насилие над избиратели, ние не заплашвахме с уволнение, не бяхме корпоративния вот, който се състоя много успешно за пореден път. Ние разчитахме на убеждението на нашите симпатизанти и заслужихме висок успех. Моралът струва 6% от 100 възможни процента в нашата държава.

На изборите за Европейски парламент Реформаторският блок получи 6.41% подкрепа.

Според проф. Минеков тази подкрепа е шокирала всички, а РБ се явява заплаха, която трябва да бъде премахната: Ние не участваме в тези много неприятни и гнусни уговорки, в които всички останали участваха помежду си. Ние не сме част нито от Борисов, нито от Бареков, нито от ДПС или БСП. Явно тази самостоятелност пречи. Тя е трудно смилаема и в момента основните усилия ще бъдат положени върху нашето разединение, върху играта с нечий егоизъм. Ако синьото не се състоя толкова години подред, основната вина е в лидерския егоизъм.

Проф. Минеков смята, че предишното правителство е трябвало да бъде разследвано за всички финансови начинания: Съмнявам се в прословутата теза с магистралите, съмнявам се във всички ремонти, които бяха извършени и нещастната употреба на европейски пари.

На следващите избори, надявам се единни, ние ще имаме далеч по-голям процент и ще определяме кой какъв е и дали ни заслужава, убеден е проф. Минеков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени