Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районът, в който бяха засечени акустичните сигнали от полет МН 370, е отхвърлен като възможност

Снимка: airliners.net

Районът, в който бяха засечени акустичните сигнали, считани за свързани с изчезналия малайзийски самолет, може да бъде изключен като мястото на вечното жилище на полет МН 370, съобщиха австралийски представители.
 
Никакви следи от останки от самолета не бяха намерени и няма обяснение за неговото изчезване, заяви австралийският вицепремиер Уорън Тръс, добавяйки, че издирването е било проведено въз основа на най-добрата налична информация за момента. Австралийската агенция за безопасност на транспорта смята, че издирването в района на акустичните сигнали е приключило. Заключението е, че този район трябва да се отхвърли като възможен вечен дом на МН 370.  

Изявлението дойде часове, след като служители на американския ВМФ информираха СНН, че акустичните сигнали вероятно са дошли от друг източник.

Подводният робот Блуфин 21 е приключил претърсването на района и не е намерил нищо. Сега усилията ще се насочат към преглеждане на данните от издирването, изследване на морското дъно и използване на специализирано оборудване.

Полет МН 370 изчезна на 8-и март по време на полет от Куала Лумпур за Пекин. С помощта на спътникови данни ангажираните с издирването служители заключиха, че самолетът с 239 души на борда е приключил пътуването си в Индийския океан, северозападно от австралийския град Пърт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна