Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Ангелов и повечето ни национали ще участват на държавното първенство по борба в Бургас

Снимка: БГНЕС

Повечето от националите по борба ще участват на държавния шампионат през този уикенд в бургаската зала "Младост". В класическата борба единственият отсъстващ ще бъде Илиян Георгиев, който претърпя операция и се лекува. На тепиха обаче ще излязат световният и европейски шампион Иво Ангелов, номер 1 на континента Александър Костадинов, бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 Явор Янакиев, призьорът от световни и европейски първенства Христо Маринов, Владислав Методиев, Иван Иванов, Любомир Димитров, Милослав Методиев. 

В свободната борба има много отсъстващи от националите, които още лекуват травми. Преди две седмици Радослав Великов претърпя операция на менискуса, а носителят на пояса на "Дан Колов" Леонид Базан също се възстановява от контузия, както и Михаил Ганев и Димитър Кумчев, които все още не са в спортна форма след последните си операции. На тепиха пред родна публика се очаква да излезе Кирил Терзиев, бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008.

При жените се очаква да се включат най-добрите български състезателки.

Кантарът е в петък, а схватките са през уикенда, като надпреварата в отделните категории на трите стила ще бъде разпределена и в двата дни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени