Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват националните игри за пациенти с трансплантации и на диализа

Шестите национални игри за трансплантирани и диализирани започват днес в Сливен. Организатор на двудневната проява, която за пръв път ще бъде извън столицата, е сливенският Обществен съвет за подкрепа на донорството.

Целта на събитието е да популяризира донорството и да стимулира трансплантациите у нас, да повиши самочувствието и да провокира желанието за спортни изяви на хора с трансплантации и на диализа.

В игрите се включват 46 участници на различна възраст от цялата страна. Те ще се състезават в осем вида спорт - лека атлетика, плуване, бадмингтон, тенис на маса, дартс, шах и билярд.

По време на игрите ще бъде определен отборът, който ще представя България на Европейски игри за трансплантирани и диализирани през август тази година в Полша.

На 1-ви юни участниците в игрите ще бъдат наградени от известните спортисти Момчил Караилиев, Станка Златева, Красимир Костов и Михаил Желев.

Събитието започва довечера с парад по централните градски улици до площад "Хаджи Димитър" и вечер в памет на донорството.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна