Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медийният фестивал в Албена: 20 години огледало на медиите

Международният медиен фестивал Mediamixx ще отпразнува 20-годишния си юбилей под мотото "20 години огледало на медиите” от 4-ти до 7-и юни в черноморския курорт "Албена". Фестивалът ще присъди почетна награда за цялостен принос към развитието на медиите на бележития български интелектуалец и журналист Петър Увалиев. С награди ще бъдат отличени знакови постижения от изминалите две десетилетия в категориите печат, телевизия, радио и онлайн съдържание.

Фокусът на фестивала тази година е върху конгреса, чиято програма отразява най-горещите дебати на обществото ни днес и развитието на медиите в България. Основната тема на дебатите ще е "Свободата на словото през изминалите 20 години”.

Предвижда се дискусия "Културата в медиите – роля и значение”, където участниците ще обсъдят присъствието на културата и отразяването на културното съдържание в българските традиционни и онлайн медии. Ще бъдат търсени нови практически идеи за това как културните събития да присъстват трайно в програмите на отделните медии.

В дискусията "Представата за другия” ще бъде разгледан образът на бежанците и представителите на друг етнос или култура в медиите у нас, както и причините за нарастващия език на омразата. Дискусията "Ново 20 - медийна футуристика” ще акцентира върху новите медийни технологии и съдържание, като се опита да очертае тенденциите в развитието на медиите в следващите десетилетия.

По време на фестивала в "Албена" ще бъдат направени презентации на най-нови медийни продукти. В навечерието на 80-годишнината на Българското национално радио, програмният директор на медията Иво Тодоров, ще направи презентация за мястото на БНР в социалните медии.

Събитието съвпада с 45-годишнината от изграждането на курортния комплекс "Албена".

Всички дискусии по време на Mediamixx 2014 може да се гледат на живо на сайта на фестивала - http://mediamixx.info/
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени