Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дърева: Крайно време е много хора да си носят отговорностите, че не са си свършили работата

Снимка: БГНЕС
Велислава Дърева, журналист, член на НС на БСП, коментира в предаването "Нещо повече", че никой не е мислил, че ще има оставка на Сергей Станишев. Оставки в БСП няма да има - нито на лидера на партията Сергей Станишев, нито на Изпълнителното бюро. Това заяви заместник-председателят на БСП Димитър Дъбов след заседанието на Изпълнителното бюро, което направи оценка за представянето на БСП на евроизборите. БСП се обявява за завършване на проекта "Южен поток".

Смятам, че най-лесното решение е една светкавична оставка в такава ситуация. Но такава оставка не може да реши нищо, защото много хора не са си свършили работата. Крайно време е много хора да си носят отговорностите, че не са си свършили работата. Това е истината. Не знам дали г-н Станишев има амбиция за еврокомисар, но знам, че няма да е евродепутат. Знам, че много хора го убеждават да не се отказва от ЕП, но той, като е дал дума, не може да не я спази. За еврокомисар ситуацията е много по-сложна. Това зависи и от избора на председател на Комисията. Но не вярвам, че Станишев има такава амбиция, каза Дърева.

Журналистката коментира и наказателната процедура срещу България заради "Южен поток":

"Южен поток" е от наш интерес. Изобщо не става дума за интересите на Русия. Ако това правителство не поеме отговорността да реши въпроса с проекта, никое няма да го направи повече.

Дърева отговори на въпроса дали Бареков е печелившият от отминалите избори за ЕП:

В България стана нещо като в Украйна, където си сложиха олигархичен президент. В България влезе проект на олигархията, какъвто е Бареков. Другият проект е ГЕРБ. Това са проектите на олигархията. Кой финансира Бареков, кой стои зад Бареков, кой плати кампанията на Бареков и изобщо кой е Бареков. Това са въпросите, на които трябва да се отговори. Много лесно е да си купиш избиратели. Българските граждани са доведени до такова отчайващо състояние.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна