Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятно настроение в компанията на сърф рок музика

Потопете се в ритъма на летният сезон с помощта на музика от един стил, произлизащ от любимо място за събиране на слънчеви лъчи в Щатите – Южна Калифорния. Става дума за сърф рок или просто сърф. Този жанр е популярен в Америка през 60-те години. За негов баща се смята DickDale, чийто хит Lets Go Trippinдава началото на модата на сърф музиката. Залезът на това течение започва след началото на британската инвазия през 1964-а в Съединените щати.

Ако ви попитаме за популярна сърф банда, сигурно ще посочите Beach Boys. Тях и още други две банди ще можете да чуете в новото издание на Music Point в петък.

Слушайте още, за да разберете какво е вдъхновило Sam Smith за дебютния му албум и как Justin Timberlake предизвика скандал със своя снимка, публикувана в Instagram.

Тазседмичната ни интернет сензация е дует, който прави кавъри на Beyonce, а ретро миксът е от 1995-а.

В плейлиста са заредени Disclosure, Jessie Ware, MKTO, Iggy Azalea, нови хитове от Enrique Iglesias и Halsey плюс номер едно песните в Щатите и Великобритания.

Ако искате да ни предложите любим свой кавър от социалните мрежи, пишете на musicpointshow@gmail.com и ние ще пуснем кавъра в ефир.

Music Point – петък от 19 по Хоризонт.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени