Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

По време на честванията на Десанта в Нормандия се забелязва раздвижване на ситуацията с Украйна, коментира германският вестник Ди Цайт. След месеци на конфронтации, диалогът с Русия отново излиза на преден план като решение. От срещата на Г-7 в Брюксел пристигат обнадеждаващи сигнали. Британският премиер Дейвид Камерън беше първият от водещите западни политици, който се срещна с руския президент Владимир Путин. Дори президентът на САЩ Барак Обама, който по време на европейската си обиколка неколкократно отправи остри критики към Путин, не изключи възможността да разговаря с руския лидер.

Ако Западът реши да наложи финансови санкции на Русия, това може да причини остро недоволство сред големия руски бизнес, пише руският вестник Независимая газета. Не бива да се забравя, че свалянето от власт на Виктор Янукович и последвалото анексиране на Крим доведе до един вид паника на руските пазари, както и до значителни загуби на котиращите се там акции на руски компании. "Доколко руският бизнес и Кремъл са в състояние да понесат това?", пита вестникът

Вестник Комерсант цитира социологическо проучване, според което руснаците приемат Украйна и американците като свои главни врагове. 71% от анкетираните имат негативно мнение за САЩ, една трета от тях са с "много лоши" нагласи за страната. "Много" и "предимно добро” мнение демонстрират 18% от респондентите. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна