Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов може да замени Камило Плачи начело на националния отбор по волейбол

Пламен Константинов може да замени Камило Плачи начело на националния отбор по волейбол
Снимка: Спортал

Пламен Константинов може да замени Камило Плачи начело на националнвия ни отбор по волейбол, съобщава руският сайт volleyballnews.ru.

Причината са четирите поредни домакински поражения на българите в Световната лига - срещу САЩ във Варна, както и срещу Сърбия в София. От тези двубои "трикольорите" спечелиха едва две точки.

Ситуацията не е лесна, но това има своето обяснение. Много наши волейболисти имат сериозни физически проблеми. Медицинският щаб и физиотерапевтите правят всичко възможно, за да вдигнат на крака играчите. Точно тези проблеми не ни позволиха да тренираме нормално, нито да играем добре. Полагаме много усилия, за да се представим добре по време на мачовете. Отборът ни демонстрира воля, повишена ефективност на работата на треньорите и на медицинския щаб, заяви италианският специалист пред руския сайт.


Плачи няма информация относно евентуалната му смяна с бившия национал Пламен Константинов, който е треньор на руския „Губерния“.

По темата за моята оставка - нямам никаква конкретна информация. Ако федерацията приеме това решение, това е нейно право. Такива са правилата. Ще повторя, че за тази оставка нищо не знам, каза още Камило Плачи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна