Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колумбия оглави класирането в трета група след 3:0 над Гърция

Колумбия оглави класирането в трета група след 3:0 над Гърция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Колумбия оглави класирането в трета група на световното първенство по футбол, след като се наложи с 3:0 над Гърция. В следващия мач се срещат отборите на Кот Д'Ивоар и Япония, които ще определят най-големия съперник на южноамериканците в битката за първата позиция в групата.

Колумбийските фенове бяха приятно изненадани още преди началото на мача, след като на голямата видеостена на стадиона в Бело Оризонте се появи ликът на Фалкао. Контузеният нападател на тима присъстваше на срещата, което мотивира допълнително неговия тим. 

Пабло Армеро изведе Колумбия напред в резултата още в петата минута на срещата, след като получи топката при центриране от Хуан Куадрадо.

Гърция отговори секунди по-късно, но халфът Панайотис Коне не успя да уцели вратата. Възпитаниците на Фернандо Сантош отстъпваха като цяло на своите съперници и създадоха само още едно много чисто положение пред колумбийската врата, но и то беше пропуснато, този път след удар в напречната греда през второто полувреме.

Колумбийците владееха играта и създаваха много опасности пред вратата на Гърция, което очаквано доведе до още два гола. Теофило Гутиерес покачи резултата в 58-та минута, а в добавеното време Хамес Родригес се разписа с удар от границата на наказателното поле за 3:0.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна