Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаел Шумахер е в безсъзнание в по-голямата част от времето

Михаел Шумахер е в безсъзнание в по-голямата част от времето
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Михаел Шумахер все още не може да говори, но често е в съзнание и общува с роднините си, съобщи Дарси Кристен, говорител на Университетската болница в Лозана, където германецът е на лечение от началото на седмицата.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 се възстановява от травма на мозъка, след като удари сериозно главата си при ски-инцидент във френския курорт Мерибел през декември миналата година.

Той излезе от няколкомесечната изкуствена кома, в която беше поставен по време на операциите, а в понеделник беше преместен от болницата в Гренобъл, където прекара повече от половин година.

Процесът на възстановяване на Шумахер ще бъде дълъг. Прехвърлянето му от болницата в Гренобъл при нас беше трудно решение за семейството му. Това не означава, че състоянието му се е подобрило значително в последните няколко седмици. Той все още е в безсъзнание през по-голямата част от времето, но все пак значително по-често е в съзнание в сравнение с април. Шумахер не може да разговаря, но има други начини за комуникация, с които той общува с роднините си, коментира Кристен.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна