Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детелина Николова: Двама души са починали в Добрич по време на наводнението

Снимка: Радио Шумен

Двама души са починали в Добрич по време на наводнението. Има сигнал и за трета жертва. Към хората в района е отправено предупреждение да се качат на по-високи места, тъй като водата продължава да се покачва, каза  за "Хоризонт" кметът на Добрич Детелина Николова:

За съжаление потокът на водата от съседните общини, през коритото на река Добричка, която опасва целия град, се покачва нивото, което създава изключително големи опасности. Уведомяваме гражданите, чрез органите на реда, да се качват на високите етажи, да напускат къщите, организиран е подслон, прибираме хора, вече с БЧК се оборудва зала "Добротица" с легла и постелъчен материал. Осигурена е вода. В момента не могат да се предприемат мерки за отводняване на райони и терени, защото нивото се покачва в ниските части. Приливната вълна по дерето е голяма. Наблюдаваме терените. В случай че ситуацията се промени, тогава ще започнат екипи за разчистване и за отводняване. Реагираме на всички сигнали, които в момента хората искат като подкрепа. Електроснабдяването около протежението на цялото корито е спряно във връзка с безопасността на населението. Предприемаме заедно с органите на РДВР мерки за опазване на обществения ред, тъй като се напускат имоти.

На този етап нямаме информация за хора в неизвестност. Имаме починали хора, но дали причината е наводняване в някои от тези случаи, съдебна медицина все още няма своите заключения и не можем да коментираме. Засега информацията, която получаваме, е за двама или трима. Получи се и трети сигнал, но нямаме информация, поради което не искаме да всяваме паника.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна