Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свен-Йоран Ериксон: Рой Ходжсън остава, защото е англичанин

Свен-Йоран Ериксон: Рой Ходжсън остава, защото е англичанин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рой Ходжсън все още е мениджър на английския национален отбор, защото е англичанин, заяви бившият треньор на островитяните Свен-Йоран Ериксон. Шведът беше начело на Англия между 2001 и 2006 година и класира тима за четвъртфиналите на три големи първенства.

Рой Ходжсън остава, защото е англичанин. Ако ставаше дума за чужденец, той нямаше да има шанс и вече щеше да е напуснал работата, заяви 66-годишният Ериксон, който в момента е начело на китайския Гуанджоу.

Англия отпадна от Мондиал 2014, след като в групата загуби с 1:2 от Италия и от Уругвай. Футболистите от националния отбор, както и Футболната асоциация на Англия изказаха своята подкрепа към Рой Ходжсън и той ще запази поста си за квалификации за Евро 2016.

Мисля, че очакванията са напълно променени. Когато бях начело на Англия, всички си мислеха, че може да се класираме за полуфиналите или направо за финал. Сега е различно и се говореше само за преминаване през груповата фаза. Ако не бяхме се класирали за четвъртфиналите в три поредни големи турнира, нямаше да ми позволят да остана толкова дълго, каза още шведският специалист. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна