Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха рецидивист, убил приятелката си в хотел в Пазарджик

29-годишна жена от пловдивското село Триводици е убита в хотел в Пазарджик. Тялото й, прободено на няколко места, е намерено в коридора на хотела от персонала. За убийството е задържан 35-годишен мъж от Септември, с когото жената е живяла преди време. 

Убиецът, който имал криминално минало, е установен и задържан в резултат на усърдна работа на криминалисти от полицейските управления в Пазарджик и Септември,  подпомогнати от екип на Главна дирекция „Национална полиция“.

Около 20 часа в събота бил получен сигнал в полицията в Пазарджик от управителя на хотел в центъра на града. Той съобщил, че в коридора на хотела лежи в безпомощно състояние млада жена. Пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ установили, че жената е починала, а по тялото имало следи от пробождания. 

Полицаите установили, че жертвата е на 29 години от пловдивското село Триводици. На местопрестъплението е извършен оглед, иззети са веществени доказателства. Трупът е откаран за аутопсия в отделението по съдебна медицина в пазарджишката болница.

От полицията и прокуратурата съобщиха, че  убиецът има десетки криминални прояви, многократно е осъждан за кражби, побои и прокарване в обръщение на фалшиви пари. Последно е освободен от затвора преди година. 

Полицаите задържали убиеца в жилището на негови роднини на село, където той се укривал. Открито и иззето е оръжието на престъплението. 

По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата. На мъжа е повдигнaто обвинение  и той е задържан за 72 часа. Работата по изясняване и документиране на тежкото престъпление продължава.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени