Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цв. Йовчев за КТБ: В държавата става водевил

Снимка: БГНЕС

В държавата става водевил, става една грозна история, заяви пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в коментар за войната "Василев-Пеевски" и наложения надзор върху КТБ. 

Един сериозен сблъсък, такъв конфликт може да деформира политическото пространство и процесите в него, но не бива да се преекспонира. В момента отдаваме прекалено голямо значение, а трябва да се оставят институциите да си свършат работата, заяви вицепремиерът. Той определи като несъстоятелни съмненията, че институциите заемат страна и са част от групировката. 

Има много значими фигури, които емоционално са свързани с този процес, заяви Йовчев, но отказа да назове имена. 

Вътрешният министър отрече да е имал информация за готвен арест на Цветан Василев в деня на обиска на офисите на КТБ.

Банковата система е стабилна. Това, което предприема БНБ, ще гарантира нормалното функциониране в бъдеще на банката. Не бива да говорим много по тази тема, защото дестабилизираме системата, заяви Цветлин Йовчев. Той увери, че вярва на главния прокурор. 

Във връзка с информацията, разпространена от австрийския вестник "Дер Щандарт", че Цветан Василев е подал сигнал в австрийската полиция за готвено покушение срещу него, Йовчев заяви, че до момента в МВР няма подаден сигнал, а ако получат, ще бъде направена проверка. 

Вицепремиерът коментира и оставката на правителството: Не е необходимо да се държи една власт на всяка цена. Политическите сили дадоха ясни заявки и вече е въпрос колко дълъг ще бъде хоризонтът на това правителство.

Според него обаче трябва да намерим формулата за повече стабилност в обществото, защото политическата нестабилност пречи на всички останали процеси да се развиват.

Всички ще съжаляваме за Орешарски. Ще оценим след време това, което е направил и което е можел да направи. Ситуацията в момента до голяма степен е провокирана от политическата нестабилност и противопоставяне, коментира още Йовчев. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна