Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коста Рика и Англия с нулево равенство

Коста Рика и Англия с нулево равенство
Снимка: Спортал

Коста Рика и Англия не си отбелязаха гол и завършиха 0:0 в последния двубой между двата тима от груповата фаза на Мондиал 2014. Така тимът от Централна Америка завърши на първо място в "групата на смъртта" след две победи и едно равенство, докато "трите лъва" си тръгват от Бразилия с едва една точка и без записана победа.

Коста Рика ще срещне в следващата фаза тима, завършил на второ място в трета група, където са отборите на Колумбия, Кот д'Ивоар, Япония и Гърция.

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън не скри разочарованието си след равенството 0:0 с Коста Рика. Така освен че напуска световното първенство, тимът му не успя да запише дори една победа.

Жалко. Показахме колко добър отбор можем да бъдем. Изключително съм разочарован, че завършихме без победа, но не бих могъл да искам нищо повече от отбора. С изключение на началото на мача, мисля, че доминирахме. Липса на късмет е причината да не спечелим. Доволен съм, че поне дадохме малък повод за радост на нашите фенове, като се има предвид цялостното ни неубедително представяне. Особено съм доволен от защитата ни, която почти не даде на костариканците да застрашат вратата ни, а те преди това победиха Италия и Уругвай, заяви Ходжсън.

Селекционерът на Кoстa Рика Хорхе Луис Пинто бе във възторг от продължаването на неговия тим на 1/8 финал на световното първенство.

Играхме сигурно, стабилно, без излишни рискове. Харесаха ми и трите ни мача. Завършихме без загуба, което е историческо. Сега на първо време трябва да си починем и да се подготвим по най-добрия начин за осминафиналите, заяви Пинто.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна