Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Западни издания коментират изявлението на украинския президент Петро Порошенко, в което той обяви края на десетдневното примирие в Източна Украйна.  

Украинският президент обяви край на примирието и обеща да нападне бунтовниците, пише британският вестник Гардиън. Краят на примирието повдига въпроса какви действия може да предприеме украинската армия. Тя не можа да изтласка бунтовниците, окупиращи Славянск, или да поеме контрола над три ключови пункта по границата с Русия, посочва вестникът.

Възобновяването на военните действия изглежда слага край на несигурните опити да се доведат страните в конфликта на масата за преговори и поражда възможност от по-засилени санкции на Европейския съюз и САЩ срещу Русия, коментира американският вестник Вашингтон пост.

Шестима от обвинените за кървавото престъпление на Смилковското езеро ще прекарат остатъка от живота си зад решетките, съобщават скопските вестници. Кървавото убийство на Смилковското езеро беше извършено на 12-и април 2012-а година на Велики четвъртък, съобщава Вечер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна