Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Ако Едуард Сноудън реши да се завърне в САЩ, то ще трябва да бъде обезпечен с правова и обществена защита при разглеждането на обвиненията, заяви бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън, цитирана от Гардиън. „Ако Сноудън се отнася сериозно към разгорялата се около него дискусия и има намерение да участва в нея, то може да се възползва от възможността да се върне. Но това може да бъде само негово лично решение”, заяви Хилари Клинтън.

Да посрещаме имигранти - това е централна част в нашия живот”, заяви американският президент Барак Обама. Речта му идва в момент, когато десетки хиляди имигранти продължават да преминават границата между Мексико и САЩ, пише Индипендънт. Около 240 000 нелегални имигранти от Централна Америка, сред които над 50 хиляди деца без придружител, са прекосили долината на Рио Гранде в Тексас през последните няколко месеца. Повечето от тях бягат от бедността и високата престъпност в техните собствени страни. Напливът на имигранти създава затруднения на американските власти, а Републиканската партия обвинява администрацията на Барак Обама, че е неспособна да се справи с проблема.

Уолстрийт Джърнал коментира: Не е ясно дали напълно осъзнаваме колко необичайно и странно, колко исторически безпаралелно е президентството на Барак Обама. В момента САЩ имат президент, който според повечето проучвания е сочен за най-лошия след Втората световна война, посочва изданието.

Франция затъна в нова рецесия, след като секторът на услугите се сви рязко, а Париж се подготвя за нов кръг от бюджетни съкращения, пише Телеграф Дейли. Международният валутен фонд понижи прогнозите си за икономически растеж на Франция, като отправи предупреждение, че безработицата в страната няма да намалее значително до 2016 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна