Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Гронев: Номинациите за председател на БСП ще растат лавинообразно

Димитър Гронев
Снимка: БГНЕС

Номинациите за председател на БСП ще растат лавинообразно. Това заяви в предаването „Нещо повече“ политическият психолог Димитър Гронев. Той припомни, че според Устава на партията и на самия Конгрес, ако някой събере 50 подписа от делегати на Конгреса, също може да се издигне номинация.

Ситуацията в момента изисква да се разплете този възел от натрупани грешки, погрешни решения, правилни решения, но възприемани от общественото мнение като погрешни. /…/ Аз от дълго време пледирам за вариант, при който Станишев си отива, цялото ръководство си отива – виновни, невинни, няма значение. По този начин се получава ефектът, който би могъл да подейства на членове, симпатизанти, твърдо ядро, широка периферия и т.н. Ако това не стане, един масив от хора ще отиде към онази алтернатива, която се явява в момента АБВ.

Един от основните проблеми на БСП и то не от вчера, а от години, е една до голяма степен занемарена идеологическа дейност, смята Гронев и обясни:

Когато тази идеологическа дейност е занемарена, когато се появяват хора на водещи позиции в партията, които под формата на някакъв модерен прагматизъм казват "Стига с тези идеологии" и т.н., когато всички тези неща се случват в някоя партия, в случая БСП, тогава се губи основата, тогава липсва критерий за това каква политика трябва да се води. /…/ Дай Боже някой ден тази дейност отново да се възроди. Докато това не стане, според мен БСП ще продължи да прави "кралски подарък на АБВ", които пък са много силни точно в този план.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна