Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит разговоря с посланика на Република Полша Лешек Хенсел

Лешек Хенсел
Снимка: Светия Синод

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие посланика на Полша у нас Н. Пр. Лешек Хенсел. Срещата се състоя в приемния салон на Патриаршеския дом по повод приключването на мандата и отпътуването му от страната ни.  Полският дипломат запозна Негово Светейшество с резултатите от някои от проектите на Полското посолство у нас, засягащи Православието, като организирането, с благословението на Патриарх Неофит, на фотографската изложба „Цветовете на православието” в София, Русе, Рилския манастир и предстоящото ѝ представяне в гр. Варна; с мястото на светото Православие в Полша и как са регулирани отношенията между отделните християнски деноминации в Полската държава.

Патриарх Неофит от своя страна благодари на посланик Хенсел за подчертания му интерес към Православието, за уважението му към Православна църква и разбирането му колко е важна православната вяра за българския народ и му благопожела успех в предстоящото му служение.

По време на разговора, двамата се съгласиха, че съвременното човечество преживява сериозна духовна криза и криза на ценностите, че отдалечаването от религията е световна тенденция и че християните днес се изправят пред нови сериозни предизвикателства за своята вяра.  Отстояването на традиционните ценности и засилването на духовността в обществото трябва да бъде подкрепено и от управляващите, защото това е от общ интерес за цялото общество подчертаха още Главата на Българската Православна Църква и полския посланик у нас.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна