Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След 4 години Георги Сърмов отново в "Левски"

След 4 години Георги Сърмов отново в "Левски"
Снимка: levski.bg

Георги Сърмов се завърна в "Левски", след като подписа договор за една година. Бившият българския национал разтрогна договора си с „Ботев“ (Пловдив) по взаимно съгласие и стана свободен агент, което позволи на "сините" да го привлекат без пари.

Полузащитникът беше привлечен от Станимир Стоилов през 2006-а година и игра в „Левски“ до 2010-а. Тогава той беше продаден на турския „Касъм паша“ заедно с Николай Димитров.

Сърмов изигра над 80 мача със синия екип, като отбеляза 7 гола. Шампион е през 2007-а и 2009-а година и носител на купата на страната за 2007-а, два пъти печели Суперкупата - през 2007-а и 2009-а г. Национал на България с 12 участия.

Тук съм се чувствал винаги добре. Помня как на 20 години дойдох на "Герена", спечелихме всичко, играхме в Шампионската лига. Беше уникално. Сега отново има тръпка, имам амбиция пак да спечеля титлата и купата със сините. Да възвърна формата си, която позагубих в последните месеци... Много хубави спомени имам. Бяхме страхотен колектив, бяхме приятели и неслучайно спечелихме толкова отличия. Конкуренцията при мен беше жестока. На моя пост играеха Боримиров и Ричард, беше много трудно, но това ми помогна по-късно. Тук се познаваме всички, повечето от тогавашните ми съотборници също се завърнаха в "Левски", познавам клуба, обстановката, въобще няма да имам никаква нужда от адаптация, заяви Сърмов за клубния сайт на „Левски“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна