Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха от ареста протестиращото пред КТБ семейство от Ст. Загора

След 24 - часово задържане семейство Камполо бяха освободени от Второ районно управление на полицията в Стара Загора. До тяхното задържане се стигна, след като вчера Миглена и Мишел влязоха в централния офис на КТБ в града, за да разберат кога ще могат да теглят от спестяванията си. Конкретен отговор обаче не получили. Вместо това Мишел бил бит от 8 мъже - полицаи и охранители от СОТ. Още в репортажа на Таня Балабанова от Радио Стара Загора:

Проблемите на семействота започват след като КТБ е поставена под особен надзор от БНБ и спря работа с клиенти преди близо месец. Оттогава авоарите им са блокирани, а семейството държи на влог солидна сума пари след продажба на жилище във Франция преди две години и със средствата се заселва в Стара Загора. В момента 40-годишната Миглена е безработна, а съпругът й Мишел работи в автосервиза на нейния баща. От няколко дни те са със спрени мобилни телефони, а последната им сметка за ток е платена от близки. Жената разказа, че при задържането на съпруга й вчера в офиса на банката са му нанесли побой осем мъже- охранители от СОТ и полицаи, пристигнали след подаден сигнал. А тя самата обясни, че е искала да привлече обществено внимание въху своя проблем и затова е струпала гуми пред банковия офис.

Целта ми не е била да ги паля, а да събера народ и да си поискам правата. Директорът на банката ни почерпи по едно кафе  и каза, че не знае какво ще постигнем с това, но със сигурност той ще бъде санкциониран за това, че ни е пуснал вътре в банката. Той каза, "Аз нямам достъп до сметките".

От полицията съобщиха, че при тях няма жалба за упражнено полицейско насилие, но ще бъде извършена проверка. Потърпевшият Мишел Камполо обмисля да информира посолството на Франция у нас за случая и да търси правна защита като френски гражданин.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна