Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наблюдателите на ОССЕ са стигнали до мястото на катастрофата

| обновено на 19.07.14 в 14:57
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Проруските бунтовници са позволили на наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) да посетят една част от зоната на катастрофата, която е покрита с отломки. "Ройтерс" съобщава също, че са им позволили да разговарят с местните хора. Вчера те не получиха сигурен достъп до там.

Украинските следователи второ денонощие не пристигат на мястото на катастрофата на малайзийския самолет, заяви пред телевизия Lifenews вицепремиерът на самопровъзгласената Донецка народна република Андрей Пургин. Той напомни, че "опълченците" от самото начало са заявили, че няма да пречат на пристигането на експертите на мястото.

Тук е 30-градусова жега, а не ни разрешават да пипаме телата, някои от които са паднали в къщи, пробивайки покриви, докато следователите второ денонощие седят в Киев, преговарят с някого, а не идват при нас, заяви той.

По-рано днес беше разпространена информация на украинстите власти, че проруските сепаратисти са се съгласили да бъде създадена 20-километрова “зона за сигурност” около мястото, където беше свален самолетът на Malaysia Airlines, за да може да се установи самоличността на телата и те да бъдат предадени на роднините им. Оказа се, обаче, че такова съгласие не е постигнато. Нещо повече, украинските власти обвиниха сепаратистите, че опитват да унищожат доказателства от катастрофата.






БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна