Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Кенов: Граждански контрол не е сдружение, а фирма

В писмо до медиите досегашният зам.-председател на "България без цензура" Ангел Славчев посочи, че Николай Бареков не е истинският лидер на ББЦ, а марионетка, задействана и ръководена всекидневно от Делян Пеевски. Главният секретар на "България без цензура" Стефан Кенов заяви в предаването "Преди всички", че ще заведе дело за клевета срещу бившия заместник-председател на партията Ангел Славчев заради твърденията му, че е имал взаимоотношения с депутата от ДПС Делян Пеевски: Контактите  ми с ДПС през годините са различини, но чак приятелски... Работил съм в смесени райони. Хората гласуват за мен не заради религиозните ми убеждения. Делян Пеевски никога не съм го виждал на живо.

Гражданският контрол е една фирма – 40 човека на 1000 лв. заплата. От големите градове на страната, които са подавали материали. Ангел не е никой в партията. Такова сдружение Граждански контрол няма. След него няма хора. Опитва се да имитира Николай Бареков през цялото време и затова изглежда смешен. Била е предрешена раздялата. Неизпълнените му задължения към фирмата му е наляло вода. Той се отдръпна от партийния живот. Но явно си е получил парите от друго място.


На въпроса какво се случва с "България без цензура", Стефан Кенов каза: Настроенията са различни и смятам, че председателят ще се вслуша в тях. Нещата с ВМРО вървят засега гладко. Те получиха един евродепутет – Ангел Джамбазки, с доста по-скромни  резултати на изборите. Ще се борим за победа на изборите.

Кенов не изключи възможността партиите от "България без цензура" да се явят самостоятелно на предстоящите избори.


Интервюто на Таня Милушева със Стефан Кенов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна