Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: За мен формулата Коалиция за България е изчерпана

Корнелия Нинова и Янаки Стоилов залагат на силно лява политика като кандидати за лидер на БСП

Янаки Стоилов: Смущава ме прекаленото изобилие от кандидати, това може да означава недостатъчно високи критерии или прекалени амбиции

Снимка: БГНЕС
Корнелия Нинова, кандидат за председател на БСП на предстоящия в неделя извънреден конгрес, смята, че досега заявените осем номинации са равнопоставени и тръгват с почти равен старт. Според нея на балотаж ще стигнат две много силни кандидатури. Имаме много задачи, в тежко състояние е партията. /.../ Мисля, че жените имаме и качества в допълнение, които биха могли да бъдат полезни. Можем да бъдем първа сила в следващия парламент. На първо място, ми се иска да изчистим идейно БСП. Много ясна лява политика с много конкретни дейности. /.../ Бих променила вътре в БСП организационното състояние, като заложа повече на местните структури, оттам да идват кадрите, идеите. /.../ Бих поканила всеки от кандидатите за лидерския пост в Изпълнителното бюро. /.../ За мен формулата Коалиция за България е изчерпана. Корнелия Нинова оцени като положителна в платформата на Янаки Стоилов силно засегнатата лява политика.

Другият кандидат за председателското място в БСП Янаки Стоилов припомни, че вече е влизал в подобни битки. Започна да ме смущава прекаленото изобилие от кандидати, защото това може да означава недостатъчно високи критерии или БГНЕСпрекалени амбиции. Ние не участваме в някакъв кастинг. /.../ За мен действията и позициите, които всеки един е отстоявал, значат много повече, отколкото изразяване на бъдещи намерения и обещания. /.../ Можем да търсим съюзници навсякъде, ако те са за премахване на задкулисието, за установяване върховенството на закона и за възможността гражданите да оказват по-голямо влияние върху обществения живот.

Интервюто на Снежана Иванова с Корнелия Нинова и Янаки Стоилов можете да чуете от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени