Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първото заседание на НС за тази седмица се провали заради липсата на кворум

| обновено на 23.07.14 в 09:18
Снимка: БТА

Парламентът и днес не успя да събере необходимият кворум за провеждане на пленарно заседание, тъй като се регистрираха едва 110 народни представители. Минути след началото на заседанието председателят на НС Михаил Миков сложи неговия край.

В началото на работния ден за Народното събрание в пленарната зала влязохо единствено депутатите от Коалиция за България и ДПС. "Атака" от седмица не участват в работата на законодателния орган, а депутатите на ГЕРБ и днес не се явиха за регистрация. Условията на ГЕРБ да влязат в пленарната зала са гласуването на оставката на кабинета и когато премиерът Пламен Орешарски внесе обсъждането на актуализацията на бюджета на Здравната каса и то с параметри в реалния размер, а не само с 225 милиона лева. 

Отсъствието на ГЕРБ вчера провали и политическите консултации на парламента за седмичната законодателна програма. Тя включва законопроекти, които депутатите не успяха да обсъдят и миналата седмица. Това са актуализацията на бюджета на Здравната каса, промените в т.нар. "Закон за офшорките", промените в Наказателния кодекс, които предвиждат криминализиране на слуховете за банките, промените в Закона за защита на конкуренцията и в Закона за управление на отпадъците.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна