Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ и ДПС сформираха ново мнозинство в парламента и изолираха БСП от вземането на решения", пише вестник Сега на първа страница и допълва, че формален повод за своеобразния преврат е актуализацията на бюджета, за която се реши да има извънредно парламентарно заседание във вторник.

"Дни преди конгреса БСП мина в яростна опозиция", гласи заглавието на първа страница на вестник Преса, който подчертава, че за първи път в най-новата ни история, мандатоносителят минава в опозиция. "Натискат Орешарски да оттегли бюджета" е друго заглавие от първа страница на Преса.

"Орешарски отказа на Мерджанов", пише Труд и цитира премиера в оставка: "Ние внесохме този вариант обмислено, а не необмислено."

Според Дума дали Пламен Орешарски ще оттегли искането си за актуализация на бюджета ще стане ясно в понеделник.

"На изпроводяк, БСП бламира кабинета си" е заглавието на Стандарт по темата. В кратко интервю министърът на финансите Петър Чобанов потвърждава, че има разногласия с министъра на икономиката Драгомир Стойнев, който настоява да се изтегли искането за актуализация.

24 часа помества интервю с Делян Пеевски, озаглавено "Зная кой - лидерите на БСП и ДПС и премиерът Орешарски". "Истинското "задкулисие" от периода на мащабната приватизация се скри зад корпулентната ми фигура" е друг цитат от интервюто. "Нито съм влагал, нито съм изваждал държавни пари от КТБ", казва Пеевски и отрича да има нещо общо с кризата около банката.

Часовият вестник пише на две страници за бум на бебетата на протеста. "Оказа се, че еуфорията на скандиранията и танците по булевардите и площадите създадоха живот", отбелязва изданието, но допълва, че 20 на сто от новородените са недоносени.

На другия полюс Сега отбелязва на първа страница, че пенсионерите са се увеличили с 41 % заради замразената реформа.

"Бурканбанк събуди апашите, домашните обири зачестиха", пише Стандарт на първа страница. Според изданието обирите по апартаментите са скочили с близо 10 на сто заради изтеглените крупни суми от банките.

За нов трик на телефонните измамници информира Монитор. "Обират ни от името на шефа на "Пирогов", 84-годишен олекна с 1500 лева за "лечение" на свински грип, допълва вестникът.

За тежка катастрофа със загинали на място четирима младежи съобщава Новинар под заглавие "Джигит без книжка уби деца край Карнобат".

"Заради дупка в новия закон за МВР, изтрезвителите затварят, пияните остават на улицата". Това е водещата тема на Телеграф. Изданието съобщава, че германски туристи ще бъдат изправени пред съд в родината си заради купени на нашето Черноморие сувенири с лика на Хитлер. "Германските власти скандализирани", пише и Труд под заглавие "Погнаха немци за чаши с образа на Хитлер от България".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна