Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Идентифицираха първата жертва от полет MH-17

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холандското правителство заяви, че е била идентифицирана първата жертва от разбилия се в Източна Украйна самолет на Малайзийските авиолинии. Името и полът на жертвата, която е холандски гражданин, не се посочват. Близките роднини на жертвата и кметът на родния й град са били уведомени. 

Над 200 експерти по съдебна медицина работят в централния холандски град Хилверсум по идентификацията на телата и човешките останки от сваления на 17 юли в Източна Украйна самолет на Малайзийските авиолинии. При катастрофата загинаха 298 души, главно холандци.

Междувременно 30 холандски експерти по съдебна медицина са се отправили към мястото на катастрофата въпреки интензивните боеве в района. Екипът има възможност да пътува след споразумение на ОССЕ с проруските сепаратисти. Малайзия заяви, че е постигнала споразумение с украинските бунтовници да разрешат и на международни полицейски служители достъп до мястото на инцидента. 

Полицията ще получи позволение да влезе в района, "за да осигури защитата на международните следователи, се казва в изявление от кабинета на малайзийския премиер Наджиб Разак.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени