Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Стайков: Има хора от „Протестна мрежа“, които са готови да направят ново политическо формирование

Има група хора от „Протестна мрежа“, които са готови да направят партия. Това, което те не знаят, е дали има обществена подкрепа за такова нещо. Обществена подкрепа всъщност има, но въпросът е дали тя е достатъчна за едно ново политическо формирование , каза Николай Стайков от „Протестна мрежа“ в интервю за предаването „Преди всички“.

Ние сме свидетели в момента как въпросната организирана престъпна група както я нарекохме, описахме и дадохме на прокуратурата и партньорските служби на ДАНС има политическо представителство и то не е само едно. Въпросът как се бори това изключително дълго отглеждано срастване между политика, медии, съдебна система без политическо представителство – отговорът не е еднозначен, обясни Стайков.

Смятам, че нищо няма да бъде същото от тук нататък. Не виждам проблем в това отделни хора от тази нова вълна от обществено ангажирани хора да направи някакъв вид политическо представителство, друго да останат. Според мен българската политика имаше нужда от нови хора и нови лица и много се надявам, че една голяма част от тях ще останат и ще допринесат, за да не се случат нещата, заради които излизахме на площада, каза още той.

Николай Стайков коментира още, че поисканата от лидера на "България без цензура" Николай Бареков подкрепа от тях е израз на отчаяние и паника.


Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна