Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Минчев: Станишев не си тръгна, за да си отиде, а си тръгна, за да остане

Снимка: БГНЕС

Промяната в ръководството на БСП е промяна на личността начело на партията, но г-н Миков произхожда от същия управляващ екип на БСП, който се формира в резултат на последните 13 години председателство на Сергей Станишев, така политологът Огнян Минчев коментира смяната на лидера на социалистическата партия.

Кухнята на БСП е едно то най-сложните за оценка неща, защото там политическата култура отразява най-блестящите постижения - в кавички или без кавички, на този тип ориенталско-балканска политическа традиция, за която прозрачността не е на особено голяма почит. Какво точно се е случило вътре, та г-н Миков да вземе повече гласове от г-н Стойнев, ние отвън не можем да преценим. Но те са интегрална част от това ръководство. В този смисъл може би щеше да има различни акценти ръководството на партията, ако начело бе застанал Стойнев. Но г-н Станишев не си тръгна, за да си отиде, а си тръгна, за да остане. В този смисъл той се погрижи чрез своя апаратен контрол начело на партията, на неговото място, да застане един човек, който да продължи тази политика и ще води същите кадрови, политически и други типове контрол върху партийния живот, които бяха приоритети на самия Станишев. 

Не ми е известно Институтът за модерна политика да е социологическа агенция, каза политологът Огнян Минчев в предаването " Нещо повече"  и отказа да коментира изнесените данни, които показват как се разпределя общественото мнение по отношение на политическите партии у нас.  

Чуйте разговора от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени