Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Максим Генчев: Три момента в новия филм за Апостола ще предизвикат спорове

Веселин Плачков (в ролята на Левски)
Снимка: Радио Видин

Създавайки филм за Апостола на свободата, аз съм заложил живота си и съм в състояние на война на живот и смърт с всеки орган или индивид, дръзнал да пречи. И повтарям: това е филм кауза!!! – това изказване на режисьора, сценариста и актьора Максим Генчев в социалната мрежа се оказва меко на фона на думи, които е предизвикан да произнесе в различни напрегнати моменти по време на снимките.

В интервю за „Артефир“ Генчев разказа за приятните и неприятните изненади, за удовлетворението си от актьорската игра и защо Веселин Плачков (в ролята на Левски) няма да получи роля в следващия му филм.

Седем милиона са представите за Левски в страната и още два милиона зад граница – смята Генчев. Дали е отговорил на поне 60-70 на сто от очакванията на хората, ще стане ясно през февруари 2015 година. След броени дни Максим Генчев започва снимките на екшън, в чиято основа е залегнал ужасен спомен от детството му. Заглавието „Педя над земята“ обобщава онова състояние, когато ти се струва, че под теб е зейнала пропаст, но изведнъж осъзнаваш, че си на сантиметри от твърда почва под краката си.

Разказът ще се води от името на малко момче, чиято роля е поверена на Симеон Филипов, изиграл малкия Левски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени