Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мародери се възползват от ситуацията в Мизия

В Мизия има случаи на мародерство. Тази информация съобщи в интервю за предаването „Нещо повече“ Венцислав Лаков от партия "Атака".

Лаков разказа и случай на телефонна измама. Непознат мъж се представил за служител на Агенцията за социално подпомагане и помолил бившия депутат да помогне с евакуацията на семейство от Мизия като заплати 600 лева за транспортирането им до София. Ето и целия разказ на Лаков за случилото се:

Партия "Атака" има инициатива „Православна солидарност“. В рамките на тази инициатива се стремим да помогнем на пострадали и бедстващи хора. С около 4 тона вода тръгнахме за Мизия и бедстващите села наоколо. Докато товарехме водата, която да закарат до пунктове, получих телефонно обаждане от неизвестен номер. Обади се мъж, който ме потърси по име. Представи се като служител от Агенцията за социално подпомагане, дирекция София и помоли аз като все още народен представител тогава да помогна да организираме евакуацията на едно семейство, което да бъде придвижено до София и директно поиска пари. Ставаше дума за шестчленно семейство, като той назова главата на семейството и поиска по 100 лева на човек. Това ме усъмни, защото в една такава държавна институция е редно, ако имат нужда от помощ, да звънят звената във Враца, в Мизия и беше странно от София да проявяват интерес и се усъмних в парите. Продължих разговора нарочно. Казах, че бихме могли да помогнем, но се искаме съответните документи за това, защото нашата инициатива се отчита. Помолих го още веднъж да се обади и наистина получих второ обаждане, където човекът продължи да настоява  да окажем тази помощ. Тогава аз поисках отчетен документ. В този момент господинът рязко изгуби интерес, разбра, че трябва да дава документи и тогава бях категорично убеден, че става дума за телефонна измама.

Подробности чуйте в звуковия файл.

.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна