Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куриерска фирма продължава акцията си за безплатен пренос на дарения в подкрепа на пострадалите в Мизия

В. Йосифов: Няма Закон за доброволчеството, който да подкрепя тези инициативи, много хора нямат финансовия ресурс да отидат, да пътуват, да помогнат

Снимка: Светослав Цветанов

До 15-и август продължава акцията на куриерската фирма "Еконт" за безплатен пренос на дарения в подкрепа на пострадалите от наводненията в Мизия. Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Таня Мудраченкова от фирмата.

Даренията могат да се носят във всеки офис на "Еконт" в страната.

Има твърде много изпратени дрехи и те вече нямат нужда от дрехи. Водоструйки биха били полезни. Също и гумени ботуши, гумени ръкавици, легени, чували за събиране на боклуци.Хората, които са там, имат нужда наистина от вода, дълготрайни пакетирани и консервирани храни, постелки, одеяла, чаршафи завивки.

Много хора искат да помогнат на пострадалите в Мизия, но нямат финансовата възможност да пътуват до града или да си купят специална екипировка, необходима за почистването там. Това обясни в предаването "Преди всички" доброволецът от Козлодуй Венцислав Йосифов.

Има много пречки, които възпрепятстват хората да помогнат. Които пожелаят да помогнат, трябва да имат необходимата екипировка, тъй като, знаете, там в момента има доста инфекции след наводнението. Не всеки може да си позволи това. Другата причина е, че няма регламентиран Закон за доброволчеството, който да подкрепя тези инициативи, тъй като много хора нямат финансовия ресурс да отидат, да пътуват, да помогнат.

Йосифов сподели, че той и съпругата му са безработнии това усложнява значително пътуванията им. В града са необходими неща от първа необходимост, допълни той.

Интервютата на Веселина Миланова с Таня Мудраченкова и с Венцислав Йосифов можете да чуете от звуковите файлове.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна