Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ути Бъчваров сготви боб чорба със 100 килограма фасул за благотворителна цел

Снимка: БГНЕС

Водещият на най-популярното кулинарно предаване „Вкусно” Ути Бъчваров постави рекорд във Варна с благотворителна цел. Той направи боб чорба в най-големия казан в България.

200 хляба дари варненският производител Младен Станев.

Събраните от благотворителното събитие средства ще отидат за училището за деца с нарушено зрение „Иван Шишманов“ в квартал „Аспарухово“.

Бях много щастлив, когато ми се обадиха едни мои приятели, които се занимаваха с търговия на варива и просто ми предложиха да измисля нещо добро, а те ще ми подарят 100 килограма истински фасул. Чули бяха за моя огромен казан, които събира почти 1 тон и всъщност така се роди идеята да направим нещо добро, да направим една огромна, неправена досега в България, като размер, бобена чорба. Ние решихме с моите партньори и приятели да дарим парите за нещо конкретно, не просто в Аспарухово. Решихме те да отидат на едно конкретно място, на място, където наистина има нужда. Училището за незрящи „Иван Шишманов“ в квартал „Аспарухово“ се оказа, че има нужда от помощ и ние решихме да насочим нашата добрина именно натам.

БНР е медиен партньор на благотворителната инициатива на Ути Бъчваров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна