Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгения Раданова: Финансовият ресурс на министерството е силно органичен

Евгения Раданова: Финансовият ресурс на министерството е силно органичен
Снимка: Sportal.bg

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Евгения Раданова представи своя екип. Нейни заместници са Йордан Йовчев с ресор "Спорт" и Калин Каменов с ресор "Младеж".

Министър Раданова заяви, че иска да направи плавния преход към следващия министър и основното нещо, което иска да направи, е плавно да подготви следващия редовно избран министър на спорта да навлезе по-спокойно в средите на министерството на спорта. Първата задача пред нея и екипът й е да се провери начинът на финансиране на спортните клубове, както и подготовката на програмата за домакинствата на първенствата, които се провеждат в България. Ще бъде направена проверка на процедурата за ремонта на Зимния дворец.

Знам, че очакванията към мен и моя екип са големи. Основното нещо, което искам да направя, е плавно да подготвя следващия редовно избран министър на спорта да навлезе по-спокойно в средите на министерството на спорта. Няколко са задачите, които сме си поставили аз и моят екип. Те са от голямо значение за спорната общественост. Една от тях е да разгледаме начина на финансиране на спортните клубове, също така да подготвим програма за домакинствата на първенствата, които се провеждат в Република България. Също така от обществено значение беше и процедурата, по която ще бъде направен ремонт на Зимния дворец. Трябва да направим преглед на тази процедура. Също така стартираме националната програма за младежта, така че това са основните задачи, които сме си поставили,заяви Раданова.
Раданова каза, че финансовия ресурс на министерството е силно ограничен и затова с постановление на Министерски съвет 5 процента от всички бюджети на министерствата са намалени, което ще доведе до регулярно изпълнение на бюджетите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!