Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И отново Радиотеатър в полунощ

И следващата седмица веднага след новините в полунощ можете да слушате „Запазена марка „Радиотеатър”. Този път с подборка прочути романи.
Ще започнем в нощта срещу понеделник (18 август) с „Уроците на Дон Хуан” – това е заглавието, което е избрала авторката на драматизация Елена Хазърбасанова, но всъщност става дума за романа на Карлос Кастанеда „Пътуване към Икстлан”, ако си спомняте първият, който излезе на български. Постановката е от 1989 година и е на Георги Морянов.
В нощта срещу вторник „За мишките и хората” от Джон Стайнбек. От Златния фонд на БНР. В ролите: Апостол Карамитев, Никола Анастасов, Жени Божилова, Лео Конфорти.
В нощта срещу сряда още едно заглавие от Златния фонд на Българското национално радио – „Изложба на рози” по романа на Ищван Йоркени. Драматизация и постановка Кръстьо Бойковски. С участието на Леда Тасева, Марин Янев, Ани Бакалова, Антон Горчев, Живко Гарванов. Не ви препоръчвам да пропуснете това заглавие. Макар и струва ми се по-малко известен, романът е много добър.
И в четвъртък – „Пепел и диамант” от Йежи Анджьевски. Този роман едва ли се нуждае от представяне. Драматизацията е на Елена Филдиш, постановката на Пенка Захова. В ролите: Славка Славова, Рачко Ябанджиев, Ванча Дойчева, Мирослава Стоянова.
Ще завършим в нощта срещу петък с „Обикновена история” по романа на И. А. Гончаров. Драматизацията е на Виктор Розов. Със Сава Хашъмов и Андрей Чапразов. Режисьор Ребека Арсениева.
Слушайте ни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна