Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Николов: България спешно се нуждае от дясноцентристко управление

Снимка: ИДП

Петър Николов председател на Института за дясна политика, политолог и преподавател на НБУ, коментира в "Преди всички" номинацията на Делян Пеевски за изборите отново:
Пеевски е воденичен камък на шията на партията ДПС. С Пеевски няма да може да управлява. Борисов не би застанал публично до Пеевски.

Николов посочи като типичен представител на задкулисието правителството на Орешарски. То повлече всичко.

Възможните коалиции вдясно Петър Николов коментира така: В момента ситуацията напомня на ситуацията от миналата година, когато  основните десни партии ДСБ и България на гражданите сочеха като свой основен противник ГЕРБ и в резултат на това не влязоха в парламента. Такова поведение очаква най-твърдото ядро от електората. Симпатизантите на реформаторите се делят на две: едната категорично иска коалиция с ГЕРБ, а другата половина по никкакъв начин не иска да види формацията в такава коалиция. Това предполага много внимателно говорене, което едновременно да показва дистанция, но да не отрича възможността за  общи действия.

По отношение на Реформаторския блок воля за управление може да се покаже само в коалиция с ГЕРБ. България спешно се нуждае от дясноцентристко управлаение.


Интервюто на Силвия Великова с Петър Николов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна