Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Бяла черква: Хората в града искат ред и спокойствие

Снимка: БГНЕС

Жандармерия и засилено полицейско присъствие има в град Бяла черква, където жители настояват за изселването на пет ромски фамилии. Жителите ни настояват единствено за ред и спокойствие, конфликтът не е нито политически, нито етнически, каза пред "Хоризонт" кметът на града Албена Тодорова

Тези ромски фамилии се заселиха преди 4-5 години, когато започнаха да купуват имоти в град Бяла черква. В началото всичко беше мирно и тихо, но с течение на времето, тъй като те по принцип си имат не дотам добро минало, неслучайно са изгонени от град Павликени и от село Върбовка, поради това, че по някакъв начин също са тормозили и притеснявали останалите хора там, пристигнаха при нас и продължиха с техния начин на живот.

Конфликтът не е нито политически, нито етнически. Говорим за едно напрежение между ромските фамилии и всички останали граждани на град Бяла черква. Няма нищо етническо и нищо политическо.

В града има засилено полицейско присъствие и жандармерия за завръщане на реда и спокойствието. Заведени са досъдебни производства за побой, извършен от семействата на 9-и август.

Интервюто на Таня Милушева с Албена Тодорова можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна