Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Петров: Основният порок на България е бедността!

Снимка: БГНЕС

Росен Петров от "България без цензура" коментира, че сключеното с партия "Лидер" споразумение за явяване на изборите на 5-и октомври цели повече работни места, по-високи заплати, държавна защита на българския бизнес, държавна защита на социално слабите.

Основният порок на България е бедността! Навсякъде хората се оплакват от това. Ние сме нормална партия, като всяка друга партия, с тази разлика, че не сме участвали във властта. Хората по места са много радикално настроени, те са абсолютно обезверени. Ние ходим по места, където политик не е стъпвал.


Снимка БГНЕСКънчо Филипов, председател на партия "Лидер", добави, че близките виждания на двете формации за развитието на икономиката е една от причините за предизборната им коалиция:

Партия "Лидер" не беше замесена в създадения скандал с миньорите в Бобов дол. Освен това, в предизборна агитация партиите си позволяват почти всичко. Нямаме какво да изясняваме между нас. Договорихме се с колегите от "България без цензура". БСП обяви много ляв завой, ние се придържаме в центъра. Надявам се, че до няколко дни коалицията ни ще се увеличи. Става дума за Земеделски народен съюз, "Гергьовден" и други. Връзките на партия "Лидер" с господин Христо Ковачки са доколкото част от нашето ръководство и нашите организации участват в икономическата структура на Ковачки. Самият аз бях в "Брикел". Всяка структура зависи донякъде от собственика си, но много компании се развиват независимо от него. Голяма част от структурирането на партията няма нищо общо с икономическата структура на господин Ковачки! Временното затруднение с миньорите намери решение, то не беше представено добре в медиите. Ние като партия нямаме пряко отношение... проблемите са решени, в общи линии.

Интервюто на Снежана Иванова с Росен Петров и с Кънчо Филипов можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна