Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитрана Каменова: Интернет специалисти са поканени да се заселят в най-малкото село в община Берковица

Снимка: Уикипедия

Интернет специалисти са поканени да се заселят в най-малкото село в община Берковица - Песочница, което в момента има 16 жители.

Това каза за предаването "12+3" на "Хоризонт" кметът на община Берковица Димитрана Каменова. Хората в Песочница ремонтират сами църквата си и полагат доброволен труд за промяната на селото. Кампанията по продажба на имоти започва днес. Общинският съвет също може да предостави общински имоти за отстъпване на право на строеж или за продан. На 6-и септември ще бъдат посрещнати желаещи.

Ние, разбира се, ще се потрудим да им предоставим услугите, които са им необходими за един съвсем нормален живот, като интернет достъп, тъй като в много от населените места на общината нямаме такъв. Направихме доста срещи с мобилните оператори, постигнахме някаква договорка. Дори се срещнахме с такива, които на местно ниво предоставят услугата и действително ще бъдем удовлетворени, ако успеем да реализираме тази идея.

В последните 2 години има много частни инициативи в такива малки населени места. Има  вече много хотели и къщи за гости, където наши съграждани тръгнаха да предлагат едни наистина качествени услуги. По този начин смятаме, че ще съжвим нашето, българското село.

Интервюто на Даниела Якова с Димитрана Каменова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени