Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ББЦ: Думите на Борисов за нов заем са политически и финансов абсурд

От коалиция "България без цензура" определиха като политически и финансов абсурд изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и финансовите му експерти, че има нужда от теглене на нови извънредни заеми. Според Николай Бареков тези изявления целят дестабилизация на страната и всяват страх сред хората преди изборите.

Това е опит да се откраднат едни пари за пореден път, като се използва паравана служебно правителство. Да не говорим, че имаме нарушение на конституцията, да се тика служебното правителство към такива процедури, които, вие знаете много добре, без Народно събрание, което да ги одобри, няма как да се случат. Аз съм притеснен, че това, което господин Борисов говори, е визия за липса на реформи. Думите му, че ще затягат колани и ще се реже на месо, страшно много притесняват и политиците, и  хората, защото няма накъде вече българският народ да затяга колана, за да се правят икономии от него.


Кънчо Филипов
– председател на партия "Лидер", коментира, че финансовото положение в държавата не е толкова страшно: Ако си спомняте, фискалният резерв към 28-и февруари 2013-а година, при управлението на ГЕРБ, беше 3,87 млрд. Къде е паниката, къде е страхът? Към 30-и юни 2014-а година, отношението на дълга към БВП е 19,7% – едно от най-ниските в Европейския съюз.

Репортажа на Даниел Инков можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна