Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветомир Паунов от ГЕРБ: При реденето на листите сме се съобразили и с желанията на структурите ни

Снимка: БГНЕС
Заместник-председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов коментира подреждането на листите на партията за предстоящите избори:

Смятам, че водачите на листите са се доказали и като народни представители до сегашния момент, и със своите професионални качества, и със своята експертиза. Водачи на листите има една значителна част от бившите министри и заместник-министри, хора, които имат своя професионален опит, в същото време не трябва да забравяме, че може би в рамките някъде на около 95% сме се съобразили с желанията и номинациите не само на водачите, но и на хората, които ще бъдат в самите листи, с това, което е дошло като предложение от всичките общински структури в страната. В момента номинирането и утвърждаването на водачи на листи и разбира се, впоследствие на утвърждаването и на кандидатските листи, всъщност е един процес на работа, който е бил осъществяван в партийните структури.

Разбира се, последната дума и последното решение за състава и подредбата на листата е на Изпълнителната комисия и на нашия лидер г-н Борисов. В същото време ние сме взели предвид, освен и номинациите, които са дошли от общинските структури, работата на досегашните народни представители, работата на народните представители в своите избирателни региони и разбира се,  обществената нагласа и оценката, която се дава от гражданите в нашите избирателни региони.

Паунов не очаква в ГЕРБ да има силна ескалация на напрежението заради листите, както това стана в БСП:

Мога да кажа, че като цяло подредбата и обсъждането на листите мина съвсем нормално. Разбира се, има определени, може би, несъгласия или неудовлетворяване на желанията на определени кандидати, но смятам, че това са естествени неща, защото при нас най-важно е номинациите и подходът трябва да идва отдолу нагоре, а не листите да се налагат изцяло административно от централата  на партията.

Заместник-председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ не смята, че твърденията за икономическото състояние на страната са пресилени:

Това са фактите, защото ние постоянно с аргументи и факти представяме какви са проблемите не само в икономическата и финансова сфера, а и във всички сфери на отраслите. Политиката, която се водеше от предишното  правителство, не предначертаваше нищо по-добро и нищо позитивно във всяка една сфера на обществено-политическия живот и неслучайно именно днес реалността, за съжаление, е толкова лоша.

Цветомир Паунов каза на какво ще залага партията в предизборната кампания:

Залагаме на прагматизма, на откритото лице пред хората, за това да очертаваме ясно какви са реалните проблеми, без да използваме популистки похвати или опорни точки, просто казваме истината. И с обявяването на нашите приоритети в управленската програма, която ще стане в началото на предизборната кампания, ние ясно ще заявим и на българските избиратели по какъв начин и как можем да решим тези проблеми. 

Според Паунов ГЕРБ има реални шансове за пълно мнозинство:

Шансовете за това ГЕРБ да има пълно мнозинство наистина са реалните се позовават не само на потенциала, който има ГЕРБ, чисто електорален, но и качествата на кандидатите, които са за народни представители.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна