Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще бъде представена от петима състезатели в тима на Балканите за „Мача на гигантите“ по лека атлетика

Георги Иванов е един от петимата ни представители в "Мача на гигантите"
Снимка: БГНЕС

България ще бъде представена от петима състезатели в тима на Балканите за „Мача на гигантите“ по лека атлетика, който ще се проведе на 30-и август в Анже (Франция).

По решение на Асоциацията на балканските атлетически федерации в балканския тим влизат само шампионите от последния балкански шампионат. Тази година той се проведе в Питещ (Румъния) и от българските атлети титли в дисциплините, попадащи сред 10-те за Мача на гигантите спечелиха Георги Иванов (гюле), Радослава Мавродиева (гюле), Силвия Дънекова (3000 метра с препятствия), Митко Ценов (3000 метра с препятствия) и Венелина Венева (скок на височина).

Поради заболяване на хърватския дискохвъргач Матин Марич, след подаване на финалната заявки вместо него в дисциплината ще участва Георги Иванов. Именно Иванов бе единственият победител от българските атлети в първото участие на балканския тим в „Мача на гигантите“ през 2013-а.

Отборите, участващи в състезанието са: Балканите, Бразилия, Китай, САЩ, Франция, Италия, Япония, Ямайка, Литва, Скандинавия, Русия и Украйна.

За мъжете дисциплините за Анже са: 100 метра, 400 метра, 110 метра с препятствия, 800 метра, 1500 метра, 3000 метра с препятствия, троен скок, гюле, овчарски скок и диск. При дамите дисциплините са: 100 метра, 400 метра, 100 метра с препятствия, 800 метра, 1500 метра, 3000 метра с препятствия, скок на дължина, скок на височина, гюле и диск.

Наградният фонд е 102 000 евро.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна