Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер започва рок фестивалът във великотърновското село Миндя

Снимка: Катя Чорова
Петнайсет групи от България, Сърбия и Турция ще участват в започващия тази вечер рок фестивал във великотърновското село Миндя. Шестото издание на "Миндя рок фест" се провежда с финансовата подкрепа на община Велико Търново.

Първата вечер ще свирят ученически рок групи, каза организаторът на "Миндя рок фест" политологът професор Евгений Дайнов и допълни:

По-интересното е, че открива една група, която се казва "Рестарт" – това са доценти и професори от Философския факултет на Софийския университет, и тъй като са имали група в началото на 70-те години, сега я възстановиха. Петъкът стартира с доста известната група "Хоризонт", след това няколко сравнително нови групи от София и от Варна – хевиметълски – ще ударят и накрая – "Рич къмпани" се казва групата, която е оглавявана от Румен Антов, известен като Ричи Блекмор от "Обеля" в София. Румен Антов е най-известният учител по китара в България. И отиваме в събота – големия ден. Моята група "Магистри" откриваме, след нас групата "Блус трафик", след което почва международното участие, което е голямата новина за тази година. Група Atlas от Истанбул, групата Cotton Pickers, които идват от Белград, и накрая по стар Миндьовски вече обичай закрива Васко Кръпката.

В село Миндя са подготвени площадки за палатки и каравани за очакваните от цялата страна хиляди гости на рок фестивала.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени