Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златните гласове на Радиото: Веселин Димитров

| обновено на 28.08.14 в 16:40 БНР Новини


Веселин Димитров е първият радиоводещ на сутрешната информационно-музикална програма на БНР през 60-те години - "От 6 до 8". Бил е преподавател в Шуменския университет и в СУ "Св. Климент Охридски"; декан на Факултета по журналистика и масови комуникации (1999-2003); член на Националния съвет по радиочестоти и TV-канали и на обществения съвет на БНР.
Проф. Димитров е автор на над 20 книги, сред които и двата тома на "История на радиото в България", "Радиопрограмата", "Програмиране в радиото", "Българите и радиото", "Новото радио в България", "Дарик радио - години от живота"; радиопредавания, сценарии за TV и документални филми, документални композиции, записи на грамофонни плочи, статии.. Създател е на Университетското радио "Алма Матер".
Носител е на наградата на БНР "Сирак Скитник" - за цялостен принос в развитието на радиото.

… и се явих на конкурс за говорител в Радиото, където не ме приеха поради липса на гласови данни… на конкурс за репортер в тогавашните радиопредавания за чужбина… там пък ме скъсаха поради липса на възможности за импровизация… най-накрая ме приеха в един конкурс в редакция „Новини” без да бях чел вестник… На мен се падна честта… да бъда първият български радио-журналист… водещ на информационно-музикална програма… това стана 66-а година… аз винаги съм работел без сценарий, защото ми беше невъзможно, аз смятах, че е и неприлично…

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени