Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бареков беше подкрепен на конгреса на "България без цензура" за премиер след изборите

Снимка: БГНЕС

Николай Бареков беше подкрепен на вторият конгрес на "България без цензура" за министър-председател след предсрочните избори на 5 октомври. Посланието на партията е "Държавата с грижа за народа". Николай Бареков посочи основните акценти в програмата на формацията:

Ние казахме – 1 млн. работни места за 8 години. Искаме да участваме 2 мандата в управлението на България. Даваме си сметка, че на тези избори няма да сме сами в управлението. Много други партии кандидатстват да управляват България. Ние желаем нашата политическа програма да бъде принципната основа, на която да преговаряме след 5 октомври. Това прави 150 хил. места годишно при планиран икономически растеж, който ние искаме да постигнем за първите 4 години – 3%.

По повод проекта "Южен поток" той заяви,че иска незабавното му спиране. През септември Бареков ще отправи питане в Европейския парламент защо строителството продължава,а правителството заявява,че "Южен поток" е спрян.

На конгреса присъстваха Сайед Камал -председател на групата на Европейските консерватори и реформисти, и Джефри Ван Орден - неин заместник-председател. Те изразиха доверие към Николай Бареков и казаха,че партията му ще промени България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!