Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„След седем гладни години трябва да има и седем сити” - трудната орис на един млад фермер

Проектът на Ирена Христова от Габрово спечели конкурса за млад иновативен фермер на първия Конгрес за млади фермери в Брюксел.
Снимка: agrozona.bg

Колко трябва да бъдат гладните години за земеделците, за да дойдат и ситите най-после? Та да бъдем сити и ние на наша продукция - с печалба за стопанина - приемлива цена с бога прилика и за нас...
Ирена Христова е млад фермер в Габровския Балкан. Отглежда пилета - в нелеки климатични условия, но тя всъщност не страда от тях, а от невъзможността да получи това, което й се полага от средствата по европейските програми. С решение на съда. „В името на народа!”
Ирена вярва, че след седем гладни години трябва вече да дойдат и ситите години. Чуйте изповедта на една млада жена - работлива и хубава, създала със семейството си чудесна птицеферма, оценена от колегите си в останалите страни в Европейския съюз, понася неуважението (меко казано) на бюрокрацията у нас. Всъщност тя и много нейни приятели и колеги в бранша страдат от това, че не могат да работят при ясни и изпълнявани правила и да живеят достойно в страната ни.  

Чухте също така новини и любопитни вести от света на земеделието.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна