Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в пострадалите от наводненията райони се нормализира

Снимка: БГНЕС

Обстановката в община Бургас след проливните дъждове се нормализира. Най-пострадали при наводненията бяха квартал „Победа” и рибарското селище Ченгене скеле. Близо 100 души са прекарали нощта в приюти или приемни домове в пострадалите общини Бургас и Приморско.  За момента водата се е оттеглила, почти навсякъде. Хората, които бяха евакуирани от кв. "Победа" вече са по къщите си.

Всички спортни и културни прояви в Бургас днес ще започват с минута мълчание в памет на жертвите на вчерашното наводнение. Утре в града е Ден на траур в памет на загиналите две жени - на 69 и 21 години и един мъж - на 27 години.

Близо 80 населени места в България бяха засегнати при последните наводнения. Обстановката в общините Димитровград и Харманли постепенно се нормализира след падналите вчера там проливни дъждове. Остава опасността от приливането на язовира край свиленградското село Лозен. Снощи беше укрепена допълнително язовирната стена и превантивно бяха евакуирани 30 души. В другата критична точка – димитровградското село Странско, пороят наводни 20 къщи. Пострадалите хора са подслонени в детската градина, като им бяха раздадени топла храна и завивки.

Днес спасителните дейности продължават с отводняване на постройките и описване на нанесените щети.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени