Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Ганев и Мехмед Фераим с шанс за бронз на Световното първенство по борба в Узбекистан

Михаил Ганев и Мехмед Фераим с шанс за бронз на Световното първенство по борба в Узбекистан
Снимка: БГНЕС

Михаил Ганев загуби на четвъртфиналите в категория 86 килограма в свободната борба Световното първeнство в Ташкент (Узбекистан). Световният шампион от Москва, който се завърна на тепиха след дълго отсъствие заради лечение на контузия, започна с победа над арменеца Муса Муртазалиев с 5:3 точки, а след това тушира представителя на домакините Илфат Раджабов. В четвъртфиналите той претърпя поражение с 0:6 точки от действащия европейски шампион Абдулрашид Садулаев (Русия). Българинът ще се надява 18-годишният Садулаев да се класира за финала, за да го изтегли в репешажите за бронза.

В категория 57 килограма дебютантът Мехмед Фераим също постигна две победи - над Наателе Силимела (Намибия) с 9:2 технически точки и над Муде Ци (Китай) с 3:1 съдийски точки (4:4 технически точки), но на четвъртфиналите загуби от монголеца Бехбаяр Еренабат с 0:4. Фераим също има шанс да попадне в репешажите за бронза, ако Еренабат стигне до финала по-късно днес.

Бронзовият медалст от Европейското първенство Мирослав Киров, който също е дебютант на първенство, отпадна още на старта в категория 70 килограма след загуба с 1:2 точки от Мостафа Хосеинхани (Иран), който в последствие беше елиминиран на осминафиналите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна